Fakta, životopis, fotografie
Mé životní a politické postoje a názory. Proč jsem vstoupila do ODS, proč jsem přijala kandidaturu.
Chcete-li o mně vědět víc, zeptejte se.
Novinky, aktuality, různé akce, které pro vás připravuji
Články a rozhovory na téma moje práce v Senátu
Chcete-li mě kontaktovat...



Chcete-li se dozvědět něco z mé profesní činnosti a nabídky

Média

ODS nasadí do boje novou tvář

Praha - Představitelé Občanské demokratické strany přicházejí do podzimních senátních voleb v centru města s novou taktikou a nabízejí voličům zcela novou tvář.

Oproti minulosti, kdy neúspěšně sázeli na zasloužilé straníky či známé umělce jako například Jiřinu Jiráskovou, tentokrát delegáti za Prahu 2 a 3 vybrali třiačtyřicetiletou, tělesně postiženou podnikatelku a členku ODS Danielu Filipiovou.

„Je to dáma zkušená, pohotová a podnikavá. Svými vlastnostmi naše delegáty velmi oslnila,“ podotkl k její osobě předseda pražské ODS Jan Bürgermeister, který poukázal na to, že porazila pět protikandidátů, a to například bývalého starostu a nyní místostarostu Prahy 3 Tomáše Mikesku. „Proti ní stáli zkušení a osvědčení harcovníci, porazila je však na celé čáře. Našli jsme v ní silnou osobnost. Věříme, že bude umět přesvědčit voliče o tom, že její volba nebyla snad výsledkem toho, že bychom neměli lepší kandidáty,“ míní Bürgermeister.
Daniela Filipiová podniká jako absolventka ČVUT v oboru konzultace a projektování staveb se zaměřením na interiéry. Pohybuje se už čtrnáct let na vozíčku, stalo se tak poté, co jí lékaři neúspěšně operovali míchu. Je mimo jiné předsedkyní skupiny lidí za odstraňování bariér při České komoře architektů, vydala rovněž knihu Život bez bariér.

„Rozhodla jsem se ucházet o Senát, protože si myslím, že v něm můžu udělat kus poctivé práce,“ prohlásila včera Filipiová, jejíž nejvyšší stranickou funkcí dosud bylo pouze členství ve vedení místního sdružení v Praze 2. Proti svým protikandidátům v ODS si podle svých slov věřila. „Konkurence byla velká, ale kdyby si člověk nevěřil, že uspěje, tak by se nemohl účastnit ničeho,“ uvedla.

Jejím největším konkurentem bude zřejmě kandidát čtyřkoalice a současný senátor za Unii svobody Vladimír Zeman. „Slyšel jsem, že je architektka, že je hezká, příjemná a chytrá. Takže si myslím, že je to důstojný kandidát, jak má být,“ reagoval včera Zeman, který si ovšem na ni v senátním souboji věří. „Myslím, že ODS tuto kandidaturu nevymyslela špatně. Já jsem ale optimista, protože podle toho, jak mluvím s lidmi z Prahy, tak ODS ztrácí a čtyřkoalice má určitou podporu,“ říká Zeman.

Zbývající tři lidé, které ODS vybrala pro podzimní volby, už nejsou žádným překvapením. Jde o současné senátory Jana Krámka, Zdeňka Klausnera a Alenu Palečkovou. Kandidatuře těchto zákonodárců a Filipiové by už mohlo zabránit pouze vedení ODS, které bude všechna jména schvalovat. „Nepředpokládáme změny. Vyšší moc však může kdykoliv zasáhnout,“ tvrdí šéf pražské ODS Jan Bürgermeister.

RADEK BARTONÍČEK

 

 Zpět na média

Nahoru
Na titulní stranu